Tuinontwerp op maat 

Van een babbel tot een droomtuin.

Wil jij jouw tuin omtoveren tot een plek waar je volledig tot rust kan komen en die perfect past bij jouw levensstijl en woning? Dan zit je goed. Onze tuinontwerpers maken voor jou een uniek en gepersonaliseerd ontwerp op maat.

Stap 1: Een babbel in en over je tuin

Het ontwerpproces begint met een persoonlijke kennismaking met jouw tuin. We gaan in gesprek over jouw wensen en behoeften en hoe we deze het best kunnen omzetten naar een ontwerp dat past bij jouw levensstijl en woning. We nemen hierbij ook de omgeving en de ligging van de tuin in overweging.

Stap 2: Het voorontwerp van jouw tuin

Het voorontwerp is een 2D schets die nog niet in detail is uitgewerkt. Het dient als een eerste indruk van het idee of concept en kan gebruikt worden om het verdere ontwerpproces mee te sturen. In dit voorontwerp wordt ook vaak een moodboard opgenomen, wat een verzameling is van beelden, kleuren en sferen die de stijl en uitstraling van het ontwerp weergeven.

Als het voorontwerp klaar is, bespreken we samen onze ideeën en bekijken we mogelijke alternatieven. Aan de hand hiervan bepalen we de volgende stap in het ontwerpproces.

Stap 3: Uitwerken in 3D

Een mogelijke volgende stap na het maken van een voorontwerp is het verder uitwerken van het ontwerp. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een 3D-beeld, het uitwerken van de details van een bepaalde zone of het aanpassen van het ontwerp op basis van bevindingen. Zo kun je het ontwerp verder verfijnen en beter visualiseren voordat je aan de uitvoering ervan begint. Deze mogelijk volgende fase gebeurt steeds in samenspraak  na stap 2 en na onderling akkoord.

Na het bespreken van de gewenste tuinontwerp en het maken van een voorontwerp, kunnen we uiteraard ook meteen aan de slag met de daadwerkelijke aanleg van de tuin.

Is dit wat u zoekt?

JA! Bent u al jaren bezig met uw tuin, maar krijgt u nooit de gewenste voldoening? Heeft u behoefte aan een vernieuwende aanpak en een inspirerend masterplan om stapsgewijs uw droomtuin te realiseren?

JA! Waardeert u een persoonlijke benadering, waarbij zorgvuldig wordt gekeken naar het gewenste resultaat?

JA! Wilt u liever vandaag dan morgen aan de slag en geen half jaar wachten op het ontwerp?

JA! Bent u bezig met de bouw van uw eigen huis en wilt u dat de tuin naadloos aansluit op uw leefomgeving en het omliggende landschap? Wilt u het ontwerp van het huis en de tuin tegelijkertijd laten plaatsvinden voor een optimale afstemming in stijl, vorm en sfeer?

JA! Wilt u samen met uw buren beide tuinen omvormen tot één grote permacultuurtuin?

JA! Heeft uw tuin een update nodig en wilt u deze vergroenen voor een nieuwe tijd? Wilt u een dier-, plant- en mensvriendelijke tuin als een gezonde groene oase die tegen een stootje kan, waarin planten schaduw en koelte bieden en regenwater wordt opgevangen en geïnfiltreerd in de bodem?

JA! Heeft u een kleine stadstuin, dakterras of balkon dat u wilt omtoveren tot een groen biodivers paradijsje? Twijfelt u of er wel een ontwerp gemaakt kan worden voor zo'n kleine oppervlakte?

JA! Heeft u een hectare landbouwgrond die u wilt omtoveren tot een semi-publieke ruimte met een pluktuin, een voedselbos en een wandelzone? Heeft u al wat ideeën, maar vindt u het lastig om het totaalbeeld in uw hoofd te krijgen?

NEE! Wilt u alle bomen in uw tuin laten kappen en vervangen door betonverharding, kunstgras en plastic banken?