Verbeter de natuur om je heen: hoe dragen wij bij aan de natuurbescherming.

Hoe we bijdragen aan de natuurbescherming door middel van het plaatsen van houtbetonnen nestkasten en insectenhotels

Bij Hofmaker zijn we er trots op dat we een unieke samenwerking hebben opgezet met Vivara Pro. Samen werken we aan het realiseren van onze missie om onze inheemse vogels en insecten een veilig onderkomen te bieden in onze stedelijke omgeving. In januari 2023 plaatsten we samen houtbetonnen nestkasten en insectenhotels op de parkeerplaats van Westland Shopping. Deze nestkasten en hotels bieden een veilige en comfortabele plek voor vogels en insecten om te nestelen en te overwinteren, en helpen daarmee bij het beschermen van onze inheemse soorten.

Onze stedelijke omgevingen kunnen voor veel dieren een uitdaging zijn. Vele soorten vogels en insecten hebben moeite om te overleven in deze omgeving, waar natuurlijke holtes en nissen ontbreken. Daarom is het belangrijk om hen te helpen door nestkasten en insectenhotels te plaatsen.  Dit kan door middel van het ophangen van vleermuiskasten, gierzwaluwkasten, het installeren van insectenhotels en/of faunapalen, ..

We geloven dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de natuurbescherming, zelfs in onze eigen achtertuin of bedrijfstuin. Door de juiste voorzieningen te plaatsen, kun je een belangrijke rol spelen in het bevorderen van biodiversiteit en het beschermen van onze inheemse dieren.

Dankzij een unieke samenwerking met de experts van Vivara Pro, kunnen we de beste oplossingen aanbieden voor jouw specifieke omgeving. Of je nu een particuliere tuin hebt, of een bedrijfstuin, we zorgen dat we de juiste voorzieningen plaatsen die het best aansluiten bij de specifieke eisen en omstandigheden van jouw tuin.

Door onze ervaring en kennis van de natuur, weten we precies welke vogels en insecten je in jouw omgeving kunt verwachten en hoe we hen het beste kunnen helpen. Dus als je op zoek bent naar een manier om de natuur in jouw omgeving te verbeteren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat ons samenwerken om onze natuur te beschermen!

Voorjaarsonderhoud van uw tuin in 6 stappen
Maak uw tuin klaar voor de lente en zomermaanden.